گزارش کارآموزی پروژه احداث نيروگاه زباله سوز

دسته بندي : فنی و مهندسی » صنایع
گزارش کارآموزي پروژه احداث نيروگاه زباله سوز در 16 صفحه ورد قابل ويرايش




پيشگفتار



با توجه به انباشته شدن زباله ها در شهرستان و مشکلات دفع آنها و از طرفي از بين بردن انرژي قابل استحصال از زباله ها که به نوعي مي توان از آن به عنوان انرژي نو تعبير کرد , سبب شده است تا به فکر احداث نيروگاههايي باشيم که بتواند با استفاده از سوزاندن زباله ها انرژي حرارتي مورد نياز بويلرهاي نيروگاههاي بخار در رنج هاي متوسط و نيز بخار مورد نياز شركت صنايع چوب كاغذ مازندران را تامين نمايد با اين عمل ضمن حل مشکل دفن زباله ها و عدم نياز به land fill و زمينهاي مربوطه و نيز حل مشکلات آلودگي محيطي از اين معضل پديده اي بسازيم که بتوان انرژي الکتريکي و گرمايشي پاک و بدون آلايندگي توليد نمائيم . دراين طرح با بررسي اين فرآيند ارائه راه حلي براي احداث نيروگاههاي زباله سوز ارائه مي شود.

مقـدمه :

در يک نگاه کلي مشکل محيط زيست مشکل انسان است . انساني که آسمانها را به تسخير در آورده و روز به روز نيز در صدد توسعه خود برفضا و زمان است در چنبره محيط زيست خود که خودش نيز عامل بوجود آورده شده بوده آنچنان گرفتار شده است که امروز نه تنها دولتها بلکه سازمانهاي بين المللي ، مجامع دانشگاهي و علمي ، محافل هنري و ... بعنوان يک بخش جدي به اين مهم پرداخته اند و مدام خطري را که حيات و زيست را بر کره فيروزه اي رنگ ، تهديد مي کند گوشزد کرده و اقدامات اجرايي را نيز در تقليل آلودگي ها و يا رفع آن بعمل مي آوردند چرا اينکه اگر لايه ازن در چندين کيلومتري ما در آسمان صدمه ببيند محصول بي توجهي ما در زمين است رسيدن به رفتاري که ناشي از فرهنگ ( نظافت را از ايمان دانستن ) مي باشد براي ما که مناديان اين فرهنگيم چندان سخت نيست .

موسسات معتبر بهداشتي عمومي 22 بيماري انساني را به مديريت نامناسب مواد زايد جامد مرتبط مي دانند همچنين ضرر هاي اکولوژيکي مشکل آلودگي هوا و آب نيز از مديريت نامناسب مواد زايد جامد ناشي مي گردد بنابراين چندي است که دفع اصولي ومتعاقب آن بهره برداري از اين انرژي از ياد رفته که به طلاي کثيف مشهور است مورد توجه بسياري از مسئولين و کارشناسان رشته هاي مختلف از جمله کارشناسان انرژي هاي نو و برق قرار گرفته تا بتوانند از اين انرژي سهل الوصول استفاده نمايند .

مسئله مهم اينست که يک سوم انرژي هاي مصرفي جهان تا سال 2050 ازانرژي هاي تجديد پذير خواهد بود ودر ايران نيز در برنامه چهارم دولت ، نصب MW 500 نيروگاههاي انرژي نو پيش بيني شده که اين مقدار 500 ميليارد تومان اعتبار مي خواهد و اين در حاليست که دولت و بطور کل( متقاضيان برق) از انرژي هاي نو تضمينهاي بلندمدت مي خواهند. همچنين برق نيروگاههاي زباله سوز به قيمت تضميني خريداري خواهدشد ، بطور مثال در 2 نيروگاه زباله سوز در شهرهاي مشهد و شيراز که تاريخ 25/8/84 احداث گرديده اند دولت به قيمت متوسط بيش از 600 ريال به ازاي هر کيلووات ساعت برق اين واحدها را خريداري نموده است .



فرآيند توليد الکتريسيته و ماشين آلات مورد نياز :

بخار توليد شده براي چرخاندن توربين و ژنراتور استفاده مي شود الکتريسيته توليدي در جهت رفع نيازهاي واحد نيروگاهي و نيز فرستادن آن به شبکه برق مي باشد هنگامي که بخار از توربين عبور مي کند ، به يک کندانسور مي رود که در آن گرماي آن را به شبکه گرمايشي مجزايي مي فرستند بعد از اين قسمت آب را از طريق تانک هايي به نام تانک هاي آب تغذيه به بويلر پمپ مي کنند . همچنين مقداري از بخار حاصله را در درون واحد براي گرمايش پروسه هاي ديگر به کار مي برند آب تغذيه در فشار بالايي به درام بويلر پمپ مي شود در طي راهي که اين آب به سمت درام طي مي کند ، از 140 تا 200 درجه پيش گرم مي شود گازهاي داغ خروجي حاصل ازسوزاندن زباله بخار رادرفشار40 بار گرما داده و بعد از عبور اين بخار از يک سوپر هيتردماي آنCo 400 خواهدبود فشارودماي بالا کارآيي بالايي به توربين ميدهد . گازهاي خروجي بعد از عمل گرمادهي وارد اولين مرحله پاک سازي يعني حداکثر جداساز الکتروستاتيک ميشوند بخارحاصل شده درمراحل پيشين ازيک(محفظه بخار ) steam chest عبورنموده وبعد به سمت توربين پيش مي رود مقداري ازجريان بخارگذرنده ازروي steam chest به bar 7 کاهش فشار مي يابد که اين کاهش فشار در 7 و 5/3 بار را مي توان مستقيماً با عبور از توربين نيز به دست آورد . اين بخار براي احتياجات داخلي براي عملکرد پمپ هاي گرمايش جذبي ، براي گرمايش مجدد گازهاي خروجي از 40 تا Co 90 ، براي گرما دادن بيشتر به هواي اوليه و نيز به عنوان بخارمحرك (نيروي محرک) براي سيستم SNCR مورد استفاده مي شود . بخار باقي مانده از کندانسور توربين عبور نموده تا گرماي آن گرفته شود . اگر قرار بر توليد الکتريسيته نباشد ، تمام بخار مستقيماً براي توليد گرما به کندانسور فرستاده مي شود . دراين واحد نيروگاهي يک توربين ديگر موجود مي باشد که به بويلر 1 که داراي دما و فشار کمتري است وصل بوده و اگر اين بويلر در خط در حال کار نباشد ، با کاهش فشار بويلر ديگر از 40 بار به 20 بار مي توان با اين توربين برق توليد نمود . در مواردي که در کار واحد توقفي بوده و يا توربين به تعمير احتياج پيدا کرده باشد بخار را مي توان مستقيماً به يک کندانسور dump فرستاد که در آن بتوان از انرژي گرمائي بخار استفاده نمود . در کندانسور ، مبدل حرارتي توسط واحد آب گرم کننده مجزاي ورودي بخار را تقطير مي کند آب به دست آمده در اين قسمت بعد از گذشتن از پيش گرم کن و جمع آوري در يک condensate chest به مخزن آب تغذيه پمپ شده و از آنجا به بويلر باز گردانده مي شود . تانک هاي مذکور با استفاده از فشار تنظيم شده 7 باري بخار کار مي کنند در صورت نياز آب با اين بخش اضافه خواهد شد البته اين آب قبل از اضافه شدن در مورد نداشتن هيچگونه املاح نمکي مورد آزمايش قرار مي گيرد . ماکزيمم مقدار توليد الکتريسيته MW 26 مي باشد که MW 6 آن صرف نيازهاي داخلي واحد مي شود و بقيه الکتريسيته به شبکه برق فرستاده مي شود حاصل کلي الکتريسيته مورد نياز 20.000 آپارتمان يعني MWH 180.000 در سال پاسخ مي دهد .

شبکه مجزاي گرمايشي :

شبکه آبي گرمايشي به بخش هاي مختلف واحد پمپ شده و گرماي مورد نياز خود را از اين واحدها دريافت مي کند که گرماي دريافت شده 25 درصد نياز گرمايشي يعني 120000 آپارتمان را تامين مي کند . لازم به ذکر است که اين شبکه يک شبکه بسته مي باشد که با دمايي برابر 85 تا Co 120 به نيروگاه باز مي گردد در کل اين نيروگاه در کنار توليد MW 26 انرژي الکتريکي MW 146 گرما توليد مي کند انرژي مذکور در 5 پمپ گرمايشي موازي و از طريق سيستم هاي مياني از راکتورهاي چگالشي و منابع ديگر گرما نظير Ammonia stripper و سردکن روغن توربين به آب پروسه منتقل مي شود در قسمت صرفه جو (Economizer ) واحد آب سردکن انرژي گرمايي گاز خروجي را از طريق يک مبدل حرارتي مي گيرد .

در اين قسمت مي توان MW 9 انرژي به دست آورد . بخار خارج شده از توربين در کندانسور توربين و توسط آب پروسه گرمايش سرد شده و به دماي 80 تا Co 120 تنزل دما مي يابد . توربين موجود در واحد يک توربين bar 20 بوده و علاوه بر کندانسور توربين داراي کندانسور dump مي باشد . مجموعاً MW 74 انرژي حرارتي در طي پروسه توليد الکتريسيته به شبکه مجزاي گرمايشي داده مي شود . در زمان عملکرد تنهاي کندانسور مي توان بخار را مستقيماً در کندانسور توربين يا کندانسور dump براي توليد MW 170 انرژي حرارتي به کار برد و در صورتي که گرماي توليدي بيشتر از حد باشد که شبکه توان هندل آن را داشته باشد . از طريق برج خنک کن يا استفاده از سرمايش مياني مي توان گرما را کاهش داد .
دسته بندی: فنی و مهندسی » صنایع

تعداد مشاهده: 1755 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 16

حجم فایل:34 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: