گزارش كارآموزي آب وفاضلاب اداره آب و فاضلاب شهرستان بهشهر

دسته بندي : فنی و مهندسی » شهرسازی
گزارش كارآموزي آب وفاضلاب اداره آب و فاضلاب شهرستان بهشهر در 27 صفحه ورد قابل ويرايش


مقدمه :

آب ژاوال در سال 1950 اولين بار در كشور سوئد با آغاز تكنولوژي كلرزن هاي جهان براي گند زدايي آب شرب بكار گرفته شد . سپس آب ژاوال در كشورهاي اروپاي شرقي ، ژاپن و سنگاپور براي آب لوله كشي مورد استفاده قرار گرفت .

در ايران اولين بار آب ژاول را با نام محصول وايتكس توسط دكتر خطيبي به بازار عرضه شد . آب ژاول رايج ترين ماده اي است كه از آن به عنوان سفيد كننده استفاده مي شود . عامل اصلي و شور در آب ژاول عيپوكلريت سديم (nacl) مي باشد ، هيپوكريت سديم تركيبي فوق العاده قوي است كه در حد خيلي كمي از آن (5درصد را در آب حل مي كنند و با نام هاي مختلف به عنوان سفيد كننده به بازار عرضه مي شود، آب ژاول خاصيت ضد عفوني كنندگي د اشته زيرا يك سفيد كننده كلر دار مي باشد . محلول هيپوكلريت سديم ناپايدار است و در مجاورت نوروگرمايون تا oc تجزيه شد ،اكسيژن آزاد مي كند و نتيجتا از شدت عمل آن كاسته مي شود و به همين دليل بايد در ظرف مات و دور از نور نگهداري شود و لذا بهتر است از محلولهاي تازه آن استفاده شوند زيرا در اثر ماندگي بسيار تجزيه مي شود .







فهرست مطالب

عنوان صفحه

مقدمه 1

تشكر و قدرداني 2

فصل اول

آشنايي كلي با مكان كارآموزي

فصل دوم

ارزيابي بخش هاي مرتبط با رشته علمي كارآموز 5

فصل سوم

آزمون آموخته ها و نتايج و پيشنهادات 6

مزاياي بهره برداري از آب ژاول 7

معايب بهره برداري از آب ژاول 7

روشهاي تزريق آب ژاول 8

تصفيه آب 11

دريچه هاي بازديد 18

نتيجه گيري 21

تصاوير همراه با توضيحات 22











فصل اول :

آشنايي كلي با مكان كارآموزي

اداره آب و فاضلاب بهشهر كه زير مجموعه آب و فاضلاب استان مازندران مي باشد . كه از سال 73 از سازمان آب منطقه اي جدا و به صورت سازماني مستقل به نام آب و فاضلاب شكل گرفته است .

اين شركت داراي دو طبقه مي باشد كه طبقه اول آن در قبل از انقلاب ساخته شده كه منبع آب شرب شهرستان بهشهر نيز مي باشد ودر طبقه ي بالايي آن ساختمان اداري واقع مي باشد .







فصل دوم :

ارزيابي بخش هاي مرتبط با رشته علمي كارآموز

در طول دوران كارآموزي اينجانب در قسمت تصفيه خانه آب و فاضلاب بهشهر مشغول به كار و كسب تجارب بودم .







فصل سوم :

آزمون آموخته ها و نتايج و پيشنهادات

در اين جا آموخته هاي خود را كه حاصل دو و نيم ماه كسب تجارب بوده را به صورت گزارش مختصري به حضور شما تقديم مي دارم .

اگر مسلمان فقط يك دنيا را داشته باشد به بهداشت خود و محيط خود مي پردازد.

‹‹ ژوزف ماكب كاب جهانگرد و اسپانيايي، كتاب عظمت مسلمين در اسپانيا دوران تفتيس و عقايد››

آب شرب ايران در انتظار خلاقيتي نوين در صنعت كلرنياسيون است ، آب شربي كه با انواع آلاينده هاي شيميايي و بيولوژيكي همزمان با افزايش روند رو به تزايد جمعيت در آستانه بحران كيفي قرار گرفته و سلامتي انسان را در آغاز قرن بيست و يكم به خطر انداخته است .

در راستاي محور اصلي تصفيه خانه هاي آب شرب شهر بهشهر مي توان توسط كلرنياسيون آب ژوال و كاربرد آن در گند زدايي آب آشاميدني بعنوان يك تجربه موفق مطرح شده است . آب ژوال رايج ترين سفيد كننده ايست كه ماده اصلي آن هيپوكلريست سديم مي باشد .

استقرار سيستم آب ژوال بصورت اتوماتيك با سيستم آلارم و بدون نياز به اپراتور ،استفاده از سيستم ثقلي بدون صرف انرژي برق،كاربرد انژكتور ،ايجاد خلاء در خط رانشي بدون نياز به كلرنياتور از دستاوردهاي مهم اين طرح بود و نهايتا بررسي نتايج آناليز در شيميايي و كلرسنجي درمحدوده استاندارد با تعيين كلر فعال و سود اضافي نگراني درخصوص افزايش Na+ را مرتفع ساخت و با تدوين فرصت هاي نظرسنجي در بين 100 متشرك و اظهار رضايت شهروندان از عدم تغييرات طعم آب جايگزين مناسبي براي گاز لكر شناخته شد .

مزاياي بهره برداري از آب ژاول:

1- عدم نياز به آموزش نيروي انساني

2- عدم نياز به اقدامات خاص قبل از بهره برداري

3- در دسترس بودن كارخانجات آب ژوال در خراسان

4- پيشگيري از مخاطرات جانبي به هنگام انتقال

5- امكان استفاده از اماكن دور از دسترس

6- سهولت استفاده از آب ژاول جهت شستشو وگند زدايي

معايب بهره برداري از آب ژوال

1- مشكلات ناشي از انتقال جابجايي آب ژاول

2- در زمان محدود آب ژاول (معمولا در تابستان كمتر از 2 ماه درصد خلوس از 14 به 5 تقليل مي يابد )

3- خوردگي اتصالات فلزي در محدوده ايستگاه ژاول خصوصا خطوط تزريق.

روشهاي تزريق آب ژاول:

1- بصورت ثقلي

2- تزريق نيمه اتوماتيك

3- تزريق تمام اتوماتيك

4- با استفاده از انژكتور بدون نياز به كلرنياتور

كاروش اول يا ثقلي در تصفيه خانه بهشهر استفاده مي شود كه بصورت دستي و ثقلي بدون نياز به كلرنياتور به مخزن تزريق مي گردد اگرچه اين روش با صرف هزينه كمتري انجام مي شود اما از حداقل قابليت اطمينان برخوردار بوده و نياز به مراقبت هاي شديد اپراتور مي باشد و هزينه هاي دستمزد را نيز بالا مي برد .



ذغال بصورت گرانول (دانه دانه)در آب ريخته مي شود .

با گسترش و توسعه روز افزون جمعيت شهرها ، روستاها و محدوديت منابع تامين آب موجود كميت و كيفيت منابع آب مورد استفاده پاسخگوي نيازمنديهاي حال و آينده اجتماعات شهري و روستايي نيست بنابراين لازم است براي تامين آب شرب مصرفي در جستجوي منابعي دهها كيلومتر دورتر از محل هاي مصرف بود و آب را با هزينه اي گزاف و بطريقي مناسب به محل مصرف انتقال داده پراكندگي روستاها ، كاهش آب چشمه ها و رودخانه ها نياز روز افزون روستائيان ،كشاورزان و عشاير منطقه به آب شرب موجب گرديده ‹‹ آب›› از يك كالاي مصرفي به كالايي با ارزش و سرمايه اي تبديل گردد .

به همين دليل خطوط انتقال آب كه از داخل زمينهاي كشاورزي و مراتع عبور مي نمايد و مخازني كه در مسير خطوط انتقال ساخته مي شوند همواره دستخوش دست كاري و نابساماني قرار گرفته اند .بررسي هاي انجام شده از مجتمع هاي بزرگ آبرساني نشان داده است كه دسترسي افراد غير به شيرآلات تنها از سر كنجكاوي نه سوءنيت ، سالانه صد ها ميليون ريال خسارت مادي به هر يك از مجتمع هاي آبرساني وارد كه با تحمل مشكلات و صرف هزينه قابل جبران است اما خلل در روند جريان اب نارضايتي مشتركين و كاهش اعتماد جامعه مخاطب از مصاديق بارز خسارت هاي معنويت كه به راحتي قابل جبران نيست .

اجزاي حوضچه هاي شيرآلات خطوط انتقال و شبكه هاي توزيع آب.

حوضچه هاي شيرآلات اتاقكهايي هستند كه به منظور حفاظت و دسترسي به شيرآلات قطع و وصل انشعابات با تخليه هوا و رسوب در طول خطوط انتقال و شبكه هاي توزيع آب ساخته مي شوند . اين حوضچه ها بطور عمده از نوع بتن مسلح و بسته به نوع و قطر شيرآلات و تاسيسات موجود در آنها داراي اشكال و ابعاد مختلفي مي باشد . اين حوضچه ها مطابق شكل شماره 2 بطور ساده به صورت يك چهار ديواري مي باشند كه معمولا بسته به مورد با سقف غير يكپارچه و قابل حمل يا سقف يكپارچه و غير قابل حمل اجرا مي شوند .

اجزاي حوضچه هاي شيرآلات عموما عبارتند از :

1- سازه بتني كف و ديواره

2- سقف بتني

3- دريچه بازديد و پلكان

4- تجهيزات مكانيكي و شيرآلات داخل حوضچه

5- لوله هاي زهكشي كف و هواكش سقف



نتيجه گيري :

استقرار سيستم آب ژوال بصورت اتوماتيك با سيستم آلارم و بدون نياز به اپراتور استفاده ازسيستم ثقلي بدون صرف انرژي برق، كاربرد انژكتور و ايجاد خلاء در خط رانش بدون نياز به كلرنياتور( اثر ونچولي و قانون برنولي كه در آن با كاهش سطح مقطع و افزايش سرعت فشاري كمتر از فشار اتمسفر ايجاد مي گردد) از دستاوردهاي مهم اين طرح بود و نهايتا بررسي آناليز شيميايي و كلرسنجي در محدوده استاندارد با تعيين كلرفعال و سوء اضافي نگراني هاي عمومي را مرتفع ساخت و با تدوين فرصت هاي نظرسنجي در بين 100 مشترك و جلب رضايت شهروندان از عدم تغييرات طعم آب جايگزين مناسبي براي گاز كلر شناخته شد .



تصاوير همراه با توضيحات:

فيلتر شني تحت فشار افقي

دانه هاي سنگ سيلس بر اساس وزن سنيگني كه به سبكي چيده مي شود و آب با فشار وارد و از پايين خارج مي شود و در نتيجه مواد محلول را جذب كرده و آب ذلال خارج مي گردد و بايستي بعد از هر مرحله اي شستشو معكوس داد تا گل و لاي اطراف گرفته شود تا آماده كار جديد گردد.
دسته بندی: فنی و مهندسی » شهرسازی

تعداد مشاهده: 1163 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 27

حجم فایل:6,402 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: