گزارش کاراموزی بررسی ماشين هاي تراش و تراشكاري

دسته بندي : فنی و مهندسی » مکانیک
گزارش کاراموزي بررسي ماشين هاي تراش و تراشكاري در 67 صفحه ورد قابل ويرايش

تاريخچه ماشين تراش

در سالهاي 1800 و 1830 در ايالات متحده امريکا ماشينهاي تراشي ساخته شد که با بدنه چوبي و پايه آهني مجهز بود. در سال 1836 شخصي به نام پانتون در ماساچوست آمريکا ماشين تراشي با ميله پيچ بري ساخت. در سال 1853 شخصي به نام فريلند در نيويورک ماشين تراشي با ريلهايي بطول 20 فوت که کارهايي به قطر 10 اينچ را مي توانست بتراشد ساخت بدنه آهني و درشت آن جايگاه چرخ دنده هاي تعويضي بود.

بعد از مدتي ماشينهاي بهتري از نظر قدرت و دورهاي بيشتري ساخته شد که بنام ماشينهاي تراش جعبه دنده اي معروف است . اين ماشينها داراي جعبه دنده دور و نيز جعبه بار مي باشد. که به آساني مي توان ماشين را خودکار نمود و کارهاي مختلف را تراشيد.



قسمتهاي مهم کنترل و تنظيم کننده ماشين تراش

چرخ دستي حامل سوپرت طول

اين چرخ دستي در قسمت جلو قوطي دستگاه حامل سوپرت طولي قرار دارد که مي توان بوسيله آن دستگاه حامل سوپرت طولي را در طول بين دستگاه مرغک و دستگاه حرکت داد. وظيفه اصلي اين چرخ دستي تنظيم و قرار دادن ابزار برش در هر قسمت دلخواه است، قبل از اينکه به کار بار خود کار داده شود.





شکل (1-1) چرخ دستي حامل سوپرت طول



چرخ دستي دستگاه مرغک

بوسيله چرخ دستي دستگاه مرغک مي توان محور آنرا تغيير مکان داد. چرخش آن معمولا با دست صورت مي گيرد. با چرخاندن چرخ دستي ، مرغک ثابت محور مي تواند داخل جا مرغک که در پيشاني سمت راست قطعه کار قرار دارد جابگيرد. بعلاوه چرخش چرخ دستي موافق عقربه ساعت نيز سبب مي گردد که محور (مرغک در داخل محور محکم شود.) بسمت قطعه کار جلو برود. از طرف ديگر در صورت سوار کردن مته در داخل محور دستگاه مرغک ضمن چرخاندن دسته آن مي توان، در پيشاني کار سوراخ و يا مته مرغک زد .





شکل (1-2) چرخ دستي دستگاه مرغک



کنترل بار

در روي قاب قوطي دستگاه حامل سوپرت، دسته بار خود کار وجود دارد که با آن بار طولي و عرضي رنده تراش را تنظيم مي نمايند. بعلاوه بوسيله دست هم مي توان، دسته بار عرضي در عرض کار نيز بار داد. مقدار بار را با استفاده ازحلقه مدرجي که روي ابتداي پيچ سوپرت عرضي قرار داردبطور دقيق تنظيم کرد. براي تنظيم بار خودکار ابتدا مقدار پيشروي قلم براي سوپرت عرضي و طولي تعيين مي گردد، و سپس اين مقدار روي جعبه دنده بار تنظيم مي شود. بعد اهرم روي بار خودکار قرار مي گيرد تا عمل تراش انجام شود.

البته بايد توجه داشت که براي پرداخت کاري بايستي قلم در طول يا عرض کار کم و براي خشن تراشي مقدار آن نسبتا زياد باشد.



شکل (1-3) اهرم کنترل بار

سوپرت دستي

سوپرت دستي که روي سوپرت عرضي قرار دارد بوسيله دست قابل کنترل و بار دادن است از طرفي در زير آن صفحه صاف و مدوري قرار دارد که محيط آن بين صفر تا 180 درجه مدرج شده است. با باز کردن پيچهاي آن مي شود سوپرت دستي را حول محور خود 360 درجه چرخاند. با اين دستگاه مي توان مخروطهاي کوتاه داخلي و خارجي و مخروطهاي کامل را نيز تراشيد، و در ضمن جهت روتراشي هم از آن استفاده کرد روي پيچ اين دستگاه حلقه مردجي وجود دارد که براي تنظيم بار دقيق مورد استفاه قرار مي گيرد. با اين طريق در صورتيکه بار بسيار کمي براي پرداخت کاري مورد نياز باشد قابل تنظيم است. البته در پيچ تراشي ، خشن تراشي و برداشتن بار زياد نيز از آن استفاده مي شود.



صفحه مخروطي تغيير محور اصلي

صفحه مخروطي تغيير سرعت محور اصلي روي جعبه دنده سرعت قرار گرفته است، که با چرخاندن آن بوسيله دست هريک از دورهاي لازم را که قبلا تعيين شده مي توان بدست آورد. سرعت ماشين برحسب اندازه و نوع قطعه کار و نوع دنده تراشي که بکار برده ميشود تعيين مي گردد. بطور کلي سرعت ماشين بعد از اينکه قطعه کار و دنده تراش روي ماشين قرار گرفته تنظيم و ضمنا سرعت ماشين برحسب دور در دقيقه منظور مي گردد.





شکل (1-4) صفحه مخروطي تغيير محور اصلي



جدول مقدار پيشروي رنده

براي تعيين مقدار بار يعني پيشروي رنده هنگام تراش از جعبه دنده اي که در زير جعبه دنده محور اصلي قرار گرفته است که شامل جفت چرخ دنده هايي با نسبتهاي معيني مي باشد استفاده مي گردد مقدار پيشروي (بار) 0.002 تا 0.130 اينچ (0.5 تا 3.3 ميليمتر) در نظر گرفته شده مقدار بار لازم بوسيله دسته روي پوسته با جابجايي آن مشخص مي شود.



شکل (1-5)



وظيفه اصلي ماشين تراش

وظيفه اصلي ماشين تراش تغيير در اندازه قطعات، فرم آنها، پرداخت کاري قطعات با يک يا چند عمل برش با تنظيم رنده تراش است. با سوار کردن وسائل و دستگاه هاي يدکي روي ماشينهاي تراش دامنه فعاليت آن بسيار گسترش پيدا کرده بطوريکه ميتوان بوسيله آنها عمليات مختلفي انجام داد مثلا با قرار دادن ابزارهايي مانند برقو، قلاويز و مته عملياتي چون برقوکاري، قلاويز زني و سوراخکاري روي ماشين تراش بسادگي انجام پذير مي باشد.



اساس ماشينهاي تراش

بطور کلي اصول اساسي ماشينهاي تراش بر مبناي عمل فلز تراش پايه گذاري شده است و نيز عمل فلز تراشي با ماشينهاي تراش سبب برداشت براده توسط لبه برش دنده و حرکت براده ها در طول سطح براده رنده مي باشد. در تمام عمليات فلز تراشي مانند تراشکاري، سوراخکاري، فرزکاري و يا اره کاري براده توليد خواهد شد. در اين حالت نيرويي برابر بيست تن بر اينچ مربع وارد مي شود، که اين مقدار نيروي زياد باعث کشش و تغيير فرم فلز و ميز ايجاد حرارت مي شود و حرکت براده در طول سطح برش سبب اصطکاک شده و اين مقدار اصطکاک در لبه برش رنده توليد حرارت مي کند، که اين خود يک عامل مهم در هنگام براده برداري است.



نيروهائي که بر ابزار برش اثر مي گذارند:

در موقع تراش سه نيروي مختلف بر لبه برش ابزار برش اثر خواهد گذاشت اين سه نيرو بطور ساده بصورت زير بيان مي شود.

نيروي محوري
نيروي شعاعي
نيروي عمودي (مماسي)



سرعت برش مناسب براي هر ماشين به عوامل زير بستگي دارد:

نوع رنده
نوع کاريکه تراشيده مي شود (از نظر نرمي)
مقدار عمق براده
نوع تراشيکه داده مي شود(خشن يا پرداختکاري)
سن و وضعيت ماشين
مواد خنک کننده (محلول آب و روغن)



اصولا مسئله برش در ماشينهاي افزار بخاطر پيدا کردن سرعت مناسبي براي هر نوع ماشين مي باشد. زيرا وقتيکه سرعت برش بيش از حد لازم باشد باعث مستهلک شدن سريع ابزار و خراب شدن کار مي گردد. سرعت برش کمتر از حد مجاز موجب کندي کار و در نتيجه عدم توليد محصول بطور سريع خواهد بود.



مقدار سرعت برش از فرمول زير به دست مي آيد.

(1) سرعت برش برحسب متر در دقيقه



(2) سرعت برش برحسب فوت در دقيقه

که در رابطه (1) D مقدار قطر کار برحسب ميلي متر و n تعداد دور در دقيقه و سرعت برش برحسب متر در دقيقه مي باشد.

در رابطه (2)D قطر کار برحسب اينچ و برحسب فوت در دقيقه خواهد بود.



حل يک مثال

مثال 1- ميله اي از فولاد معمولي که قطر آن 28 ميليمتر و تعداد دور ماشين برابر 250 دور در دقيقه است سرعت برش آنرا برحسب متر در دقيقه و فوت در دقيقه تعيين کنيد.

حل:

سرعت برش متر در دقيقه

سرعت برش فوت در دقيقه

ضمنا مقدار سرعت برش براي تمام فلزات و نيز نوع رنده ايکه بکار برده مي شود در جدولهاي مخصوص مشخص شده پس چون سرعت برش هميشه معين است با داشتن آن ميتوان مقدار دور ماشين را بدست آورد.



تعيين دور ماشين توسط دياگرام

براي اينکه در وقت صرفه جوئي شده و از محاسبه جلوگيري گردد. در اکثر کارخانجات عدد دور ماشين را از روي دياگرام تعيين مي کنند معمولا تابلوهايي روي بيشتر ماشينهاي تراش نصب شده است که بسادگي تعداد دور ماشين را براي قطرهاي مختلف کار نشان مي دهد.



حل يک مثال

مثال(2): مي خواهيم قطعه اي را که قطر آن برابر 140 ميليمتر است با سرعت برش 42 متر در دقيقه بتراشيم تعداد دور ماشين را از روي دياگرام بدست آوريد.



حل: روي محور افقي قطر 140 ميلي متر را پيدا کرده و از آن نقطه عمودي بطرف بالا استخراج نموده تا امتداد سرعت برش را که از نقطه 42 خط افقي کشيده شده است قطع کند و در اين صورت محل تقاطع خط عمودي از نقطه 140 با خط افقي از نقطه 42 تعداد دور ماشين را تعيين مي کند. که برابر است با n5 يعني تقريبا برابر است با 100 دور در دقيقه.



انواع ماشين هاي تراش و ساختمان آنها

ماشين تراش کوچک مرغک دار
ماشين تراش ابزارسازي
ماشين تراش معمولي نرم شده
ماشين تراش پيشاني تراش
5. ماشين تراش عمودي



1.ماشين تراش کوچک مرغک دار:



اين نوع ماشين تراش براي آموزش و تراش کارهاي کوچک مورد استفاده قرار مي گيرد و چون اغلب کارها را بين دو مرغک مي تراشند بهمين جهت آنرا ماشين تراش مرغک دار مي گويند. بعلاوه چون از اين ماشين براي

آموزش و کارهاي کوچک استفاده مي شود اغلب دستگاه انتقال حرکت آنها بصورت چرخ تسمه اي ساخته مي شوند.

از نظر اندازه، به دو شکل تقسيم مي شوند؛ ماشين تراش کوچک روميزي و ماشين تراش کوچک پايه دار.



شکل (1-6) ماشين تراش کوچک مرغک دار



2.ماشين هاي تراش ابزار سازي:

اختلاف اين نوع ماشينها با سايرين در اين است که ماشينهاي ابزار سازي داراي دقت بيشتري نسبت به ساير ماشين ها داشته و نيز بعضي از آنها با دستگاههاي مخصوص جهت تراشيدن کارهاي دقيقتر مجهز مي باشند. وظيفه اصلي اين ماشينها تهيه ابزار و شابلن براي کارخانجات توليدي و ماشينهاي تراش توليدي است. و چون از آنها براي کارهاي کوچک و بزرگ استفاده مي شود معمولا آنها را به دو صورت روميزي و پايه دار در دسترس قرار مي دهند. از نوع روميزي آن براي تراش قطعات کوچک و کوتاه که داراي قطر کم هستند استفاده مي شود.

ماشين تراش پايه دار بصورت يک ماشين تراش دقيق و نسبتا بزرگ که داراي سرعتهاي مختلف است ساخته شده اند بعلاوه با دستگاه ترمز دقيق براي قطع و کنترل کردن سرعت مجهز مي باشد. اين ماشين بوسائل ديگري جهت تهيه ساير ابزارها و کارهاييکه احيانا مورد نياز کارگاه مي باشد خواهد بود.



3- ماشينهاي تراش معمولي نرم شده:

از اين ماشينها اغلب در کارهاي توليدي استفاده مي گردد زيرا که قدرت توليدي آنها زياد بوده و نيز قدري سنگين تر ساخته مي شوند. از طرفي چون براي انجام کارهاي مختلف مورد استفاده قرار مي گيرند بدينجهت داراي مراحل سرعت بيشتر و نيز با بيشتر مي باشد که براي انجام کارهاي بزرگ بسيار مناسب است، و از نظر استحکام بر ساير ماشينها نيز برتري داشته و مي توان براي توليدهاي کم مورد استفاده قرار داد.



4- ماشين هاي تراش با قطر کارگير و طول زياد:

اين نوع ماشينها براي تراش کارهايي که قطر آنها بزرگ و نيز داراي طول زياد هستند مورد استفاده قرار مي گيرند زيرا که ميز آنها بزرگ و ارتفاع محور اصلي ماشين تا روي ريل نسبتا زياد است. در بعضي از ماشينهاي تراش که داراي طول زياد مي باشند براي اينکه بتوان از حداکثر قطر کارگير استفاده شود، نزديک محور اصلي در قسمت ريل يک قطعه جاگذاري شده است هنگاميکه لازم باشد مي توان قطعه را از روي ريل جدا کرده و سپس قطعات با قطر زياد را تراشيد و نيز براي تراش کارهاي مخصوص مورد استفاده قرار مي گيرد.

معمولا اين نوع ماشينها را با دورهاي بسيار زياد طراحي نمي کنند و از طرفي استحکام و قدرت برش آنها بسيار زياد است، بدينجهت ميتوان با آنها حجم براده بيشتري را در يک زمان معين برداشت.



- ماشين فرز مخصوص

اگر چه بعضي از عمليات اصلي فرزکاري به وسيله ماشينهاي فرز زانوئي ستوني انجام گرفته است ولي قابل فهم و درک است که بر اثر توسعه يافتن مهارتها سازندگان ماشينها انواع ماشينهاي فرز مخصوص ديگري را به بازار عرضه نموده، زيرا که براي اجراء کارهاي پيچيده و مهم نياز به ماشينهاي پيچيده تر بوده تا بتوان با آنها با صرف وقت کمتري انجام داد. بنابراين اين اصل بحث ما درباره ماشين فرز زانوئي ستوني تمرکز خواهد يافت.

? ماشين فرز زانويي و ستوني:

اين نوع ماشين فرز يک نوع ماشين فرز استاندارد شده است. که بر اساس دو جزء اصلي که قبلاً

طراحي شده نامگذاري مي گردد.

1- ستون که فرم قاب شکلي دارد.

2- زانو که در جلو ستون قرار گرفته که داراي شيارهاي دم چلچله اي براي قرار گرفتن ميز مي باشد.

معمولاً اين ماشينها در دو نوع مختلف ساخته و در بازار کار وجود دارد که عبارتند از:
1- ماشين فرز افقي ساده

در اين ماشينها ميز در جهت طولي حرکت رفت و برگشت داشته و محور اصلي روي کشوئي که در روي ستون به صورت افقي قرار دارد حرکت عرضي مي کند. علاوه بر آن محور که در جلو کشوي عرضي نيز به صورت عمودي قرار دارد مي تواند به سمت ميز ماشين داراي حرکت عمودي بالا و پايين داشته باشد. اين حرمت نيز به وسيله هيدروليک کنترل مي گردد. همچنين اين ماشين نيز با دستگاه کپي مجهز است که براي توليد قطعات نرم دار طراحي شده است دقت آنها زياد و ماشينهاي بسيار حساسي است.

نوع ديگر ماشينهاي فرز با بدنه ثابت که با دستگاههاي کپي مجهز مي باشند که از اين ماشين نيز براي توليد زياد و همچنين قطعات فرم دار استفاده مي گردد. عموماً اين نوع ماشينها را با دستگاههاي هيدورليکي انتقال حرکت مجهز مي نمايند. قطعه کپي (مدل) در سمت راست ميز ماشين کپي قرار گرفته و ميله هدايت که در روي مدل قرار گرفته حرکت از مدل به قطعه مورد تراش منتقل شده و فرزکاري قطعات صورت مي گيرد.

ماشين فرز با بدنه ثابت براي توليد قطعات به صورت انبوه طراحي شده است. ميز ماشين مستقيماً در روي ريل قرار دارد و فقط مي تواند حرکت طولي داشه اشد. محورهاي ماشين که به صورت افقي جاسازي شده مي تواند حرکت عرضي و نيز حرکت عمودي داشته باشد.





2- ماشين فرز عمودي

ماشين فرز عمودي تفاوت کلي با ساير ماشينهاي فرز دارد. اين نوع ماشينها داراي محور عمودي است که تيغ فرز به صورت عمودي در داخل محور اصلي قرار گرفته و محکم مي گردد. البته تيغ فرز را در داخل محور که خود داراي دنباله مخروطي است قرار داده و سپس آنها را در داخل محور اصلي که در داخل دستگاه سر عمودي بوده جاگذاري نموده و محکم مي نمايند.

محور اصلي که تيغ فرز در داخل آن قرار گرفته به وسيله چرخ دستي به سمت پائين و يا بالا حرکت مي کند، که مي توان با اين عمل به کار بار داد. در بعضي از ماشينهاي فرز عمودي بار عمودي ممکن است به صورت خودکار صورت گيرد.

محور ماشين فرز عمودي درست مثل ماشينهاي مته است که در همان سمتي که ميز قرار دارد قرار گرفته است. ابزار برش (تيغ فرز) در داخل محور بسته شده بنابراين در اين نوع ماشينها از محور تيغ فرز استفاده نمي گردد. بلکه به جاي آن از گيره فشنگي







به طور کلي ماشينهاي فرز عمودي مانند ساير ماشينها داراي سرعتهاي مختلف بوده که براي انواع تراش فلزات با انواع تيغ فرزهاي انگشتي و يا تيغ فرزهاي پيشاني تراش استفاده مي گردد.

قسمت هاي‌ مهم اين دونوع ‌دستگاه ‌را كه از متداولترين آنهاست مي توان چنين معرفي كرد:

1- پايه ميز

2- فلكه تنظيم ارتفاع ميز (فلكه حركت عمودي ميز(

3-كشوي حركت عرضي ميز

4- فلكه تنظيم حركت عرضي ميز

5- ميز اصلي ماشين

6- دسته حركت طولي ميز ماشين

7- اهرم حركت اتومات ميز

8- سردستگاه (درفرز افقي ) وكلگي ماشين (در فرز عمودي )كه قابل تنظيم است

9- ضامن كلگي (درفرز افقي ) وفلكه تنظيم حركت عمودي محور (درفرز عمودي )

10- محور كار يا درن (درفرز افقي ) ومحوركار يا گلويي (درفرز عمودي )

11- اهرم تغيير عده دوران

12- اهرم تنظيم مقدار پيشروي

13- محدود كننده هاي حركت اتومات ميز

مخفف computer numerical control مي باشد در ايران اين ماشين ها CNC خالي خوانده ميشوند ولي نام آنها به فارسي ماشين هاي (دستگاه هاي ) کنترل عددي ترجمه مي شود.

نسل اول اين دستگاه ها NC ها بوده اند يعني کامپيوتر را نداشته است و دستگاه طبق منطقي خاص دستورات را درک مي کرده مثلا با استفاده از کارت هاي پانچ شده.







به عنوان مثال در دستگاه تراش براي دستور پيشروي بدين صورت عمل مي شود که قسمت ساپورت دستگاه را بوسيله دسته چرخان به جلو ميبريم در ماشين هاي NC اين کار توسط يک سري دستورات پانچ شده بر روي نوار پانچ صورت مي گرفت در دستگاه هاي CNC امروزين اينکار توسط يک کد صورت مي گيرد.

پس يک دستگاه CNC عملا همان همان دستگاه دستي ساده مي باشد که قابليت فرمان پذيري از طريق کد ها و منطق رياضياتي را دارد در اين دستگاه حضور کاربر (اپراتور) براي کار با دستگاه محدود به ايستادن اين فرد پشت بخش کنترل کننده دستگاه مي باشد و نوشتن برنامه هاي حرکتي آنهم فقط براي يکبار ، ديگر دستگاه اين عمل را بصورت خودکار هر چند بار که بخواهيم تکرار مي نمايدالبته بدون حضور کاربر.

بدنه اين دستگاه تقريبا شبيه دستگاه هاي دستي مي باشند يک CNC فرز عملا همان بدنه سخت افزاري فرز دستي را دارد همينطور براي CNC تراش و CNC سنگ و...
تنها تفاوت اضافه شدن بخش کنترل گر ميباشد (البته اين تفاوت بصورت عام مي باشد ولي به صورت خاص مطمئنا بخش الکترونيکي هم تغيير کرده است)

اما بخش کنترلگر ،اين بخش ،بخش اصلي يک دستگاه CNC مي باشد در صنعت اين بخش با نام کنترلر CONTROLER خوانده مي شود يک دستگاه CNC از هر نوع (تراش،فرز ،سنگ،ابزار تيز کن،تزريق ،پرس ،و...)بيشتربا نوع کنترلرش شناخته شده است مطمئنا آموزشي که به افراد داده ميشود در اصل براساس کنترلر اين دستگا ه ها مي باشد
? تفاوت بين مدلهاي مختلف دستگاههاي CNC
کنترلر هاي مختلفي براي دستگاه هاي CNC موجود ميباشد مانند فانوک – هايدن هاين، زيمنس – C39 - 2P22 –C15 – فاگورو ميتسوبيشي و...
زيمنس و هايدن هاين از مارک هايي مي باشند که در ايران فراوان استفاده مي شوند اما تفاوت بين اين مدلها چيست.
منطق در يافت اطلاعات بصورت کد هائي مي باشد که با G شروع مي شوند به عنوان مثال کد G01 حرکت خطي است G02 و G03 حرکت دوراني مي باشند و G90 نوع مختصات را از نظر مطلق بودن يا نسبي بودن مشخص مي نمايد.
کدهاي عنوان شده کدهاي عمومي مي باشند و در کدهاي خاص با توجه به نوع کنترلر شايد شماره کد فرق تمايد به عنوان مثال G20 در زيمنس منظور انتخاب سيستم اندازه گيري متريک مي باشد ولي اين در هايدن هاين کد G70 اين کار را امجام ميدهد پس همانطور که گفته شد آموزش کدها بايد با توجه به نوع کنترلر صورت گيرد خدا را شکر که استاد بنده در دانشگاه کد نويسي را تحت زيمنس و مدل هاي بالاي اين مارک به ما ياد داد.







ولي واقعا بايد در دانشگاه چه چيزي را از اين دستگاهها بايد اموخت

· اصول اوليه از بدنه دستگاه و فرمت آنها

· اصول اوليه اي از کدها به عنوان مثال کدها چگونه عمل مي نمايند ساده ترين مثال باز هم کد G01 مي باشد

مثلا در خط فرمان دستگاه تراش تايپ مي شود( ( G01 X20 Z-30 F10 S100 M7 دستگاه ابزار را به اين نقطه ،با سرعت 10 با هر واخد از پيش تعيين شده با سرعت اسپيندل هزار و...مي برد

· آشنائي اوليه با منطق ها مثلا بايد انتخاب شود که سيستم اندازه گيري مطلق باشد يا نسبي و يا حتي قطبي متريک باشد يا نه کدهاي جانبي براي مشخص کردن سرعت و غيره
· چگونه زير گروه کاري انتخاب مي شود مثلا برنامه اي نوشته شود که دستگاه بايد به نقاط مختلف برود و بعد از انجام عمليات در ان محل يک عمل با يک گروه عمل خاص را تکرار کند مثلا براي اين کار يک زير برنامه نوشته ميشود که بايد هربار دستگاه در ان موقعيت آنها را انجام دهد · معرفي M کدها که کارهاي جانبي مانند روشن کردن پمپ ماده خنک کننده و..

· حل چند مثال از قطعات مختلف در تراش و فرزو حتي الامکان در يک دستگاه ديگر نظير سنگ يا پرس،مثال ها بايد به گونه اي باشد که کاربر به سادگي درکي از نحوه انجام کار بدست بياورد.
دسته بندی: فنی و مهندسی » مکانیک

تعداد مشاهده: 1811 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 67

حجم فایل:2,995 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: